Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



ΑΓΡΙΝΙΟ  10-03-2016


Χιλιάδες πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας για να γλιτώσουν από τα δεινά του πόλεμου στη Συρία και αλλού. Και αυτοί είναι οι τυχεροί καθώς πολλοί συμπατριώτες τους δεν κατορθώνουν ποτέ να φτάσουν και πνίγονται στα νερά του Αιγαίου.
Δυστυχώς όλοι αυτοί αποτελούν τα αθώα θύματα ενός πολέμου που δεν οφείλεται σ’ αυτούς, αλλά στις επεκτατικές πολιτικές των ισχυρών κρατών που θέλουν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και στηρίζουν τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.
Σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση οι Έλληνες έχουν δείξει και συνεχίζουν να δείχνουν την ανθρωπιά τους και την αλληλεγγύη τους σε αντίθεση με τα κλειστά σύνορα των «πολιτισμένων» της Ευρώπης.
Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας απευθύνει κάλεσμα προς τα σχολεία ΔΕ της περιοχής μας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να συμβάλουν στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως αναγράφονται στο συνημμένο αρχείο. Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν προτείνεται να τοποθετηθούν και να συσκευαστούν σε χαρτοκιβώτια όπου και θα αναγράφεται τι περιέχουν (ΤΡΟΦΙΜΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ,  ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ , ΕΙΔΗ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ , ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου